Frequently Asked Questions//

Oftewel; Veel gestelde vragen.

Heb je een vraag, is iets nog niet helemaal duidelijk? Dat kan natuurlijk altijd. Kijk eerst even of je vraag hier tussen staat en daarmee voldoende is beantwoord. Is dit niet zo of je wil toch net iets anders vragen, neem vooral contact op!

Ik ben een beginner. Zijn de workshops ook voor mij?

Zeker! Al heb je nog nooit je banden opgepompt, laat staan een idee op hoeveel bar ze moeten? Gewoon bij de basis beginnen. Je zal niet de enigste zijn die nog niet zoveel weet over motoren. Tijdens de Basis workshop wordt alles op een hele duidelijke manier verteld en laten zien. Geen zorgen dus, hiervoor doe je ten slotte mee en hoe minder je weet, des te meer ga je leren!

Ik kan een al wat sleutelen, olie wissel kan ik bijv. zelf. Welke workshops zou je mij aanraden?

Dat ligt een beetje aan jezelf en is per persoon verschillend. Heb je het jezelf aangeleerd en wil je eigenlijk alle do’s en dont’s horen zodat je zeker weet dat de basis goed en solide is, dan raad ik je aan de basis workshop te volgen. Hier zal er echt wel het een en ander worden verteld wat je al weet maar er zijn ook zeker een hoop dingen die je nog niet wist of waar je over twijfelde.
Denk je dat de basis helemaal goed zit maar wil je weten hoe een beurt nou echt gedaan wordt bij een motorzaak of wil je met een momentsleutel leren werken? Dan kan je voor de vervolg workshop kiezen en de basis workshop overslaan.
Als je dit allemaal beheerst maar wil meer leren? Kijk eens bij de special workshops, een variërend aanbod in verschillende workshops waarbij je toegespitst op een bepaald onderwerk hier alles over te weten komt.

Moet je op de motor komen?

Nee. Dit is niet verplicht. Wel leuk omdat je dan kan kijken hoe iets bij je eigen motor zit, zo kan je een vraag stellen over je motor aan mij en kunnen we er samen naar kijken. Maar als je geen motor hebt, of het regent/sneeuwt dan is de auto een prima alternatief.
Het is alleen verplicht om met de motor te komen als je je motor hebt opgegeven als lesmotor (weer of geen weer). Dat is natuurlijk wel belangrijk, anders hebben we een klein probleempje..

Moet je minimaal 18 jaar zijn om je aan te mogen melden?

Nee. Je hoeft geen 18 te zijn om deel te mogen nemen aan de workshops motorfiets onderhoud. 10 jaar is wellicht wat jong om alles te kunnen begrijpen maar je hoeft geen 18 te zijn en je hoeft dus ook geen rijbewijs te hebben.
Ben je onder de 18 heb ik wel toestemming van je ouders nodig.

Moet ik een rugzak met mijn broodtrommeltje meenemen?

Geen broodtrommeltje. Lunch is inbegrepen (verse harde broodjes (bruin en wit) dit zijn heerlijk luxe belegd met ham of kaas. Evenals onbeperkt koffie, thee en fris.
Een rugzak is wel handig. Je krijgt namelijk een certificaat van deelname mee naar huis en het is wel leuk als je die ongeschonden mee naar huis kan nemen.

Ben ik als man/vrouw ook welkom bij alle workshops?

Iedereen is altijd welkom, jong/oud, dik/dun, man/vrouw en alles wat daartussen zit.

Kledingcrisis! Wat moet ik aan naar de workshop?

In ieder geval niet je net nieuwe witte blouse. Tijdens de basis workshop worden we niet echt vies dus dan is de kans kleiner dat je een olie of smeer vlek in je kleding krijgt maar tijdens de vervolg workshop gaan we sleutelen. Dan is het wel belangrijk dat je geen nette kleding aandoet (en mij geen rekening stuurt als er een vlekje in komt, eigen risico!). Ook is het handig om een extra trui mee te nemen. Het kan soms best fris zijn in de werkplaats (ook al is er een hele fijne kachel aanwezig) Temperatuur licht meestal rond de 18 graden.

Wat houdt de lunch in? Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Omdat er vaak veel mensen van ver komen en iets leren op een lege maag niet zo prettig is is er een onbeperkte lunch (zolang er nog broodjes zijn). Deze mag je pakken wanneer je wil en zoveel je opkan.
Pauze is er meestal rond 3 dan gaan we 20 minuten zitten en is er ook tijd voor een broodje en vragen tussendoor.
De broodjes bestaan uit verse harde kaiserbroodjes in wit en bruin. Belegd met sla, komkommer en ham of (jonge) kaas.

Verder vrij pakken van koekjes en fruit, evenals onbeperkt koffie, thee, frisdrank en gekoeld water.

Ben je ergens allergisch voor of ben je veganistisch, geef dit dan tijdig aan zodat ik daar rekening mee kan houden (ook dan hoef je dus niet je eigen broodtrommeltje mee te nemen).

Hoe kan ik mijn motor opgeven als lesmotor?

Geef dit aan tijdens je aanmelding. Tijdens je aanmelding kan je dit bij notities aangeven dan zal ik contact met je opnemen hier over. Het kan wel zo zijn dat er zich al iemand anders heeft aangegeven zijn of haar motor ter beschikking te willen stellen als lesmotor. Als dit het geval is zal ik je dit natuurlijk ook laten weten.
Je kan je motor bij de basis workshops motorfiets onderhoud merk ongebonden en Harley-Davidson opgeven en voor de vervolg workshops motorfiets onderhoud merk ongebonden en Harley-Davidson. Bij de basis workshops komen er geen extra kosten bij. Bij de vervolg workshops betaal je achteraf alleen voor de gebruikte onderdelen (naast de kosten van de workshop zelf) die we gebruikt hebben. Denk er wel aan; als je je motor als lesmotor opgeeft is Geratel niet aansprakelijk en is het ter beschikking stellen van je motor op eigen risico. Andere cursisten mogen ook aan je motor sleutelen, de schade die zij eventueel zouden veroorzaken kan niet worden verhaald op Geratel (zoals beschreven in de algemene voorwaarden).

Moet ik iets meenemen?

Ik zorg voor pen en papier voor als je aantekeningen wil maken Dus dat hoef je niet mee te nemen. Er is gereedschap, een motor, onderdelen en voor de innerlijke mens genoeg eten en drinken. Neem wel veel goede zin mee. Misschien heb je vooraf een aantal vragen over je motor en wil je die stellen, neem ze mee en stel ze!

En als je die hebt, veiligheidsschoenen. Heb je deze niet. Doe dan stevige dichte schoenen aan. We zijn in een werkplaats. Ik ga er natuurlijk niet van uit dat er iets gebeurd maar you never know. (soort schoeisel is op eigen risico, Geratel kan niet aansprakelijk worden gesteld bij schade of letsel zoals omschreven staat in de algemene voorwaarden).

Is er een toilet aanwezig?

Jazeker! Je hoeft het niet de hele middag op te houden, fijn he!

Kan ik telefonisch vragen stellen over de workshops?

Natuurlijk kan dat. Het telefoon nummer van Geratel is +31 6 11 90 3737. Mocht ik niet opnemen bel ik je zo snel mogelijk terug.

Oeps! ik heb al betaald maar kan niet! Wat nu?

Dat is natuurlijk erg jammer. Maar soms is het niet anders. Als je binnen 2 weken voor aanvang van de workshop aangeeft dat je niet kan wordt het volledige bedrag op je rekening teruggestort. Meld je je binnen een week voor aanvang van de workshop af dan is dit 50% van het volledige bedrag. Meld je je binnen 48 uur voor aanvang van de workshop af kunnen we helaas geen teruggave doen. Meer hierover is te lezen in de algemene voorwaarden.

Is het mogelijk om als groep aan te melden? En krijg ik dan groepskorting?

Jazeker! Dat kan.  Hierbij is heel erg veel mogelijk, in de verwarmde werkplaats in Schijndel.
Hoe groot is de groep en hoeveel animo is ervoor? Het is namelijk leuk als iedereen die wil mee kan doen met de workshop maar bij meer dan 10 mensen wordt het rommelig,  kan niet iedereen het goed zien en kom je vaak in tijdnood.
Als groep krijg je ook groepskorting.
Stuur een mail naar info@geratel.nl met je wensen, hoeveel mensen, waar, de basis workshop of een andere, etc. Dan kom ik er zo snel mogelijk bij je op terug om een offerte op maat te kunnen geven.

Zijn de workshops alleen in Schijndel of kan je ook op locatie een workshop komen geven?

Standaard worden alle workshops in de werkplaats van GERATEL gegeven in Schijndel maar een andere locatie is ook mogelijk. Mits hier voldoende animo voor is en er een hefbrug en lesmotor aanwezig zijn. Heb je een idee of wil je een samenwerking aan gaan, stuur een mail naar info@geratel.nl

Alle workshops zijn in het weekend, zijn er ook andere dagen beschikbaar?

Dat klopt. Op dit moment worden er alleen workshops op vrijdag zaterdag en zondag gegeven.

Ik zou graag samen met jou, 1-op-1 een beurt uitvoeren aan mijn motor, kan dat?

Dat kan. Dit kan op de zelfde locatie als de workshops worden gegeven en op een tijd dat het jou uitkomt. Je betaald dan voor de gebruikte onderdelen en mij per uur (€65 incl €11.28 BTW) Hoe lang we over de beurt gaan doen ligt er aan wat er moet gebeuren en wat het tempo is. Dat kan ik vooraf niet aangeven. Wil je dit? Stuur een mail naar info@geratel.nl

Help! Het aanmelden voor de workshop lukt niet!

Geen paniek! Stuur me een mail (info@geratel.nl) of bel me even (+31 6 11 90 3737) dan komt dat goed.

Deze data kan ik niet/zitten vol, wil je me een mail sturen als er nieuwe data zijn?

Natuurlijk. 1 keer per 3 maanden (4 keer per jaar dus) plan ik de workshops in. Als je de eerste wil zijn die hierover per mail bericht ontvangt kan je je opgeven door HIER je e-mail adres in te vullen. Je e-mail adres wordt niet gebruikt voor onzinnige reclame, ik stuur deze mail alleen als er dus nieuwe data beschikbaar zijn.
Overigens plaats ik hiervan ook een bericht op social media (Facebook en Instagram, te vinden onder de naam Geratelworkshops).

Welke 'Special workshops' komen er volgende keer?

Dat is elke keer verschillend. Heb je een voorstel of een onderwerp aar je graag meer ver zou willen leren, laat het me weten en wie weet is dat de volgende periode een van de special workshops.

De data gaan maar tot ... Komen er nog meer workshops? Zo ja, wanneer?

Dat klopt. De workshops worden 1 keer per 3 maanden gepland. Meestal anderhalve maand voor de laatst beschikbare workshop. Het klopt dus dat er geen workshops voor een heel jaar beschikbaar zijn. Wil je een mail ontvangen als er nieuwe data beschikbaar zijn? Klik HIER.