De basis workshop//

In de basis workshop gaan we in op de basis.

Er zal uitgelegd worden wat je moet weten om veilig met je motor op pad te gaan.

Wanneer is je band nou eigenlijk echt aan vervanging toe? Op hoeveel bar je ze op moet pompen en hoe vaak. Verder wordt er van alles uitgelegd en laten zien over je accu, olie, soorten benzine, bougies, remblokken, zekeringen, belt/ketting, luchtfilter, uitlaat en nog veel meer zodat je zelf je motor kan controleren op bijvoorbeeld slijtagepunten en het herkennen daarvan.

Maar ook het testen van je accu met een multimeter komt aan bod. Waardoor je niet alleen met een veel veiliger gevoel op de motor zit maar kan dit ook kostenbesparend zijn als je je periodieke beurt uit zou laten voeren bij een motorzaak. Je weet dan vooraf of bijvoorbeeld je banden of remblokken wel echt aan vervanging toe zijn en kan je zelf een inschatting maken hoe lang je er nog mee kan doen.

Alles over de winterstalling van je motor, of wat je moet doen als je in de winter je motor blijft gebruiken. Wat moet je doen als je motor het niet doet of er spontaan mee ophoudt. Waar moet je op letten en wat kan je als eerste makkelijk controleren.

 

Ook wordt er de basis van een motorblok uitgelegd, hoe werkt een verbrandingsmotor? Je leert hoe deze aangedreven wordt en hoe je benzine van tank naar uitlaat gaat. Want zonder basis kan je wel gaan sleutelen maar dan weet je natuurlijk nog niet wat je aan het doen bent.

 

Alles zal in een makkelijk verstaanbare wijze worden uitgelegd en voorgedaan. Geen zorgen dus als je nog niks weet over je motor, dat wil ik je graag leren! Hoe minder je weet hoe meer je gaat leren. Als je zelf al wel wat weet kan dit een mooie aanvulling zijn.

Overigens is het niet verplicht om met de motor te komen. Dit is handig (en leuk) zodat je direct kan controleren hoe iets bij jou motor zit en kan je vragen stellen over je motor waar we dan samen naar kunnen kijken maar is het weer er niet naar is dat niet nodig. Je hoeft dit ook niet perse op te geven. Er is een lesmotor voor de merk ongebonden workshops aanwezig, dit is een CBR600F welke is geprepareerd speciaal voor de workshops.  Voor de Harley-Davidson workshops kan de lesmotor per keer verschillen. Voor deze workshop kan je je motor ook opgeven als lesmotor. Laat het mij weten als je dit graag wil.

 

Na afloop van de workshop krijgt iedereen nog een mooie goodie bag mee naar huis gevuld met leuke producten en flyers met bijvoorbeeld korting, de certificaat van deelname, magazines etc. De tas is als het goed is gemakkelijk mee te nemen ook als je met de motor bent.

Tijd: 13:00 - 17:00 (met uitloop tot 18:00)

Koffie, thee, fris & lunch is inbegrepen en onbeperkt

Soorten Basis workshops: Merk ongebonden, Harley-Davidson

Voor mannen en vrouwen tenzij anders aangegeven

Max. 10 personen per workshop

Prijs: €99,95 incl. BTW

Locatie: Nieuwe molenheide 14a Schijndel